Wilt u een hybride generator met zonnepanelen kopen?
Hierom heeft het zin.

Het verminderen van CO² uitstoot is geen keuze meer, maar een must. We fossiele brandstoffen zijn niet eindeloos en we moeten naar de toekomst kijken zodat ook de nieuwe generatie gebruik kan maken van stabiele energiebronnen.

Op dit moment (2020) wil de rijksoverheid dat 14% van de gebruikte energie in Nederland uit duurzame bronnen komt. Dit blijkt in de praktijk niet haalbaar. Dat neemt niet weg dat de doelstelling voor 2030 al weer 27% is terwijl in 2050 alle energievoorzieningen volledig duurzaam moeten zijn. Linksom of rechtsom vraagt dit een terechte aanpassing van de manier van werken.

Zijn zonnepanelen op een generator nu echt duurzaam?

Wereldwijd is er een enorme toename van zonnepanelen. 3/4 van de zonnepanelen zijn de laatste 5 jaar geinstalleerd. Al in 2011 was de energie-opbrengst al groter dan de energie die nodig was om zonnepanelen te produceren.  De grote fabrieken van zonnepanelen zijn de laatste jaren in staat geweest met minder energie te produceren zodat deze verhouding nog beter is. Een zonnepaneel heeft een lange autonomie. De uitval van zonnepanelen is slechts een paar procent. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan om een zonnepaneel te recyclen voor andere toepassingen.

Biedt een zonnepaneel genoeg rendement voor een generator.

Op dit moment is een zonnepaneel aanvullend. Ook bij een kleine generator is een zonnepaneel niet in staat om als volledige energiebron te functioneren. Het verduurzamen is dan ook een proces. Niet beginnen is ook niet ontwikkelen. Ontwikkelen is steeds kleine stapjes zetten die iedere keer een verbetering realiseren. Om met zonnepanelen het verschil te maken is vooral oppervlakte nodig. Hieronder enkele voorbeelden hoe dit gerealiseerd kan worden.

Royal Westminster Boskalis is continu bezig om de uitstoot te verminderen. Samen met Boskalis hebben we een hybride generator ontwikkeld voor een bouwkeet. Bovenop een bouwkeet is voldoende ruimte voor meerdere zonnepanelen. Daar is gebruik van gemaakt. De combinatie van een batterij die overdag voortdurend door een aantal zonnepanelen opgeladen wordt en een motor als back-up genereert een brandstofbesparing tot maar liefst 70% t.o.v. een normale generator (afhankelijk van de stroomafname).

Bovenop een hybride generator is beperkte ruimte om verschil te kunnen maken met zonne-energie. Om die reden hebben we een verplaatsbare 360 Watt zonnepaneel ontwikkeld. Er kunnen eenvoudig meerdere zonnepanelen op elkaar gestapeld worden. Meerdere zonnepanelen kunnen in serie op de hybride generator aangesloten worden. Bekijk hier de video van dit mobiele zonnepaneel.

Hoe weet ik de efficiëntie van een zonnepaneel?

Trime bied de optie aan om met online monitoring iedere dag inzicht te krijgen in de prestaties van het zonnepaneel. Deze controller meet voortdurend de batterij en de invloed van het zonnepaneel daarop. Zo kunt u op uw App of computer met overzichtelijke grafieken of tabellen inzicht krijgen in de prestaties van uw hybride generator.

Hoe kan de beste afstemming gerealiseerd worden tussen het aantal zonnepanelen en het vermogen van de generator?

Dat is volledig afhankelijk van de door u gewenste stroomafname. Graag maken we voor u een berekening. Door een juiste afstemming kan een brandstofbesparing van maar liefst 70% gerealiseerd worden.

Graag staan we tot uw beschikking. Wilt u een offerte of heeft u vragen? Bent u op zoek naar maatwerk? Mail naar info@trime-north.com of bel +31 (0) 85 021 82 55